Μέθανα
Kαλώς Ορίσατε Μέθανα Χώρος Δωμάτια Επικοινωνία
Η χερσόνησος των Μεθάνων απέχει από το λιμάνι του Πειραιά 28 ναυτικά μίλια και βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά του Σαρωνικού κόλπου Αίγινα και Πόρο. Μία στενή λωρίδα ξηράς, το Στενό, τη συνδέει με την Πελοπόννησο, επιτρέποντας τη πρόσβαση και από τη ξηρά. Η ηφαιστειογενής δραστηριότητα διαμόρφωσε ένα ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον με εναλλαγές τοπίου, βραχώδες και καταπράσινο, με φυσικούς όρμους και πεντακάθαρα νερά για κολύμπι και ψάρεμα, αγαπητό στους λάτρεις της φύσης.
Οι ιαματικές πηγές είναι ευρέως γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Αρχαία ερείπια, γοητευτικά εκκλησάκια των βυζαντινών και νεότερων χρόνων, ημιορεινοί και παραθαλάσσιοι οικισμοί συνθέτουν το ανθρωπογενές περιβάλλον της χερσονήσου και η γνωριμία με αυτό είναι μία μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη. Αξίζει να δει κανείς τους βραχώδεις σχηματισμούς στον κρατήρα του ηφαιστείου στη Καμένη Χώρα, να επισκεφτεί τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης στο παραθαλάσσιο οικισμό Βαθύ, το μυκηναϊκό ιερό στον Άγιο Κωνσταντίνο σε μικρή απόσταση από το λιμάνι κ.α. Επίσης η διαμονή στα Μέθανα δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ημερήσιων εκδρομών σε κοντινούς προορισμούς, όπως τον Πόρο, την Τροιζήνα, την Επίδαυρο, το Ναύπλιο.
Τροιζήνα
Πόρος
Επίδαυρος
Ναύπλιο
Σε απόσταση 10 χλμ. από τα Μέθανα, ο οικισμός Τροιζήνα ή αλλιώς Δαμαλάς. Στον εύφορο κάμπο είναι διάσπαρτα τα ερείπια της αρχαίας Τροιζήνας, της πόλης του μυθικού Θησέα και του Ιππόλυτου. Μπορεί να επισκεφθεί κανείς το Ασκληπιείο, την Επισκοπή, το ναό του Ιππολύτου, τον μεσαιωνικό πύργο (παλάτι του Θησέα) και να δροσιστεί στα νερά του Χρυσορρόα.
Το νησί του Σαρωνικού κόλπο με τον παραδοσιακό οικισμό, τα νεοκλασικά κτήρια και τις εξοχικές επαύλεις.
Από τα σημαντικότερα αρχαία ελληνικά θέατρα, με χωρητικότητα έως 11.000 θεατών, όπου κάθε καλοκαίρι δίνονται παρα-στάσεις. Το φυσικό τοπίο είναι μαγευτικό.
Η γραφική πόλη του Αργολικού κόλπου συνδεδεμένη με σημαντικές πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης και του νεότερου Ελληνικού κράτους. Εμβληματικά τα κάστρα της, Παμαμήδι και Μπούρτζι.
2017 PENSION GALINI | ALL RIGHTS RESERVED